Wednesday, July 22, 2009

lelaki seorang yang penyayang

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"

"Emmm... "

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"

"Iya."



"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"

"Berapa harganya?"

"Cuma $1500.00 aje"

"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma $280,000 ..."

"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . ."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!"

"Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

53 comments:

suealeen said...

kahkahkah!!! that's so hilarious!! :P

~:|:sara:|:~ said...

muhahahaha..tergolek²....
lawak gilak!...

Sharizal Sarif said...

patut la dlm akaun aku tinggal rm10 je.. ishh sape yg angkat phone aku tu?

| Krsty Pinky | said...

eee..poyo jek abg ye..hahahaha
kalo abg la ade wife camtu,bankrup la jwbnye dlm sehari..
dasar perempuan murahan mintak2 itu ini..wakakakaka!

Muhd Rushdi - Didiz said...

semua lelaki adalah penyayang hahahahahaha....

moral of the story,
senangnyer pompuan abiskan duit laki dia... huiii

AKIZ NETWORK said...

MORAL OF THE STORY jangan hilangkan HANDPHONE lagi

Muhd Rushdi - Didiz said...

"semua lelaki adalah penyayang hahahahahaha....

moral of the story,
senangnyer pompuan abiskan duit laki dia... huiii"

BACA TERANG TERANGGGGGG LA.
JANGAN MACAM ORANG TAK RETI BACA BLOG. BUTA KE ADA HAHAHAHAHAHAHA TU...

BUTA KE ADA AYAT SENANGNYER ABISKAN DUIT LAKI DIA... DIA DIA DIA DIAAA... DIA TU SAPE? AKU KE ?
HARRRRRRRRRRRRRGGHHHH..

APE LA TAK RETI SANGAT BACA BLOG.
TAK RETI BACA, TAKYAH LA MASUK BLOG. BLOG NIE PUN BUKAN AKU PUNYA.
TAKYAH NAK CARI PASAL LA KAT SINI.

KALAU TAKDER KENA MENGENA. TAK PAYAH NAK CARI ISU BOLEH TAK ? BEBAL BETUL LA NAK CAKAP BERKALI-KALI.

HA NIE AKU TULIS !!

| Krsty Pinky | said...

yoo..ape ni?
lex2 la bro...
ni kan ke lawak2 jek..

HasnolMizam said...

Erkk. Ni sambungan babak seterusnya selepas pemilik h/p tu balik rumah ke? confius..

suealeen said...

aku lagi confused ni.... pening²...!

Muhd Rushdi - Didiz said...

ada orang cakap, aku bubuh entry nie nak perli-perli dia. nak kenakan dia.
konon aku nak tunjuk baik la kononnya kat sedara mara aku.

meh aku tanya korang...
ada ke blog pasal entri nie kena mengena dengan dia ??? ada ke ??

tak payahlah aku nak tunjuk baik kat sapa-sapa... aku jadi aku je la. aku bosan la macam nie.. bosan.

HasnolMizam said...

laa..jgn gaduh-gaduh...
Sha dah mengaku tu h/p dia...
Rilek..rilek...

Muhd Rushdi - Didiz said...

http://gadismawarhitam.blogspot.com/2009/07/terbaik.html --- nah... aku tulis ke aku tempek... baca sendiri la... cakap aku tulis.

baca la... bacaaaaa...

Sharizal Sarif said...

Kisah ni memang dah lama dah.. aku pernah dapat juga kisah ni dalam forward email dan ada juga terbaca lama dulu di forum-forum (maknanya banyak forum dah post benda ni). Apalagi personal blog, mungkin ramai juga yang post.

suealeen said...

Sha ni careless betul.. Yang pi tinggai h/p kat warung wat per? Tah lelaki mana la yang pi jawab tepon tu...

:))

Muhd Rushdi - Didiz said...

aku sangat piss off dengan orang tak faham bahasa.

dah cakap A, A je la, takyah nak pusing2 B, C, D, E, F.

HasnolMizam said...

psst..(Ella, sebenar aku la yang tolong jawab h/p tu.. erk.. jgn bagitahu Sha tau! hehehehe..)

| Krsty Pinky | said...

patutla aku call sha cam sore laki lain...
aisehman..silap laki la plaks aku..
wakakakka~

bang,ampun bang bazir duit beli seme benda tu..
bank dah allow la..aisehman...

Sharizal Sarif said...

isk isk.. abg mizam nye pasal habis duit dlm akaun aku..

takpe yang, bank dah allow kan? nanti nak call bank so take credit from abg mizam nye akaun.

Hahahaha... pulang balik h/p aku la.

suealeen said...

hang ni kan... krsty.. sora abang Mizam pun tak kenai.. hahahahaha :))

suealeen said...

ala takat h/p cikai pun nak mintak pulang balik... uwekkk :P.

beli baru... kan ada orang tu nak start keje dah. pau la gaji dia plak!

| Krsty Pinky | said...

ape nk buat...
dh masyuk sgt aku nk beli reta2 itu..
tu psl la smpi x kenal..wakakakka~

suealeen said...

ni baru betul warung namanya..
ramai orang dok berborak...
maju business!

Muhd Rushdi - Didiz said...

baethqa365th ae GAWERF wserf24Trvrgt a35ygWE FwrgSFVASDFV AWRY 24 tgasdf QEF

HasnolMizam said...

Tokey..Teh tarik satu!

| Krsty Pinky | said...

roti bom satu!!!

suealeen said...

hoi.. roti bom jangan sebut aaa...
sensitip!!! :P

| Krsty Pinky | said...

awat plaks?sedap ape itu roti...
abg mizam ajar aku mkn mende alah tu..hahaha~

suealeen said...

hahaha.. mung ni tak paham maksud tersirat aku la, Waida....

suealeen said...

meh aku bagi ko makan roti tisu.. bukan tisu gulung tu tauuu... hahahaha :))

Sharizal Sarif said...

roti tisu paling sedap pernah aku makan adalah roti tisu kedai mamak di jalan dobi jb. dan 1st time makan kat situ.

Kak ellahh!! roti tidu satu! hujung mau tajam! gula takmo libeh!

HasnolMizam said...
This comment has been removed by the author.
HasnolMizam said...
This comment has been removed by the author.
| Krsty Pinky | said...

roti tidu tu roti apekah?

HasnolMizam said...

haha..dah lama kitaorang tak makan roti bom.. sekarang roti yang tengah popular ialah roti B1N1. ..eh silap.. roti H1N1 :D

Muhd Rushdi - Didiz said...

bagus bagus bagus

suealeen said...

dah jadi roti tidu plak? suda tukar kaaa? /:)

suealeen said...

gula tak mao lebey ka? susu mao taruk juga ka?

suealeen said...

sejak bila la warung ni jadi warung mamak plak ni?

HasnolMizam said...

Sejak ada TV Projector Full HD. Boleh layan bolaa.. movie..

suealeen said...

Ada satu movie nak tayang...
Movie baruuu... "Bapakku kawen lagi"
Erkkkk!!

Sharizal Sarif said...

Meh layan Guitar Hero World Tour! sambil layan roti tidu!

Susu takmo la. kasi itu sambal juga libeh! bagi pedas sama ini lidah.. baru selera makan. hahaha

Muhd Rushdi - Didiz said...

aku nak layan wayang hari hari... sampai muntah

Sharizal Sarif said...

ko muntah takpe dd. hehehe..

| Krsty Pinky | said...

muntah leh slimkan badan you...hahaha

Muhd Rushdi - Didiz said...

cerita benggali pun aku nak tengok jugak.

Sharizal Sarif said...

muntah leh slimkan badan ke?

hahaha tak agak2 ko dd, sampai cite benggali pun ko nak tgk. tapi kalau ade aku nak tgk gak r. sebab tak pernah tgk kakakaka..

suealeen said...

tamil pun best apa...

Sharizal Sarif said...

tamil ni banyak belakon je lebih.. tapi ye lah.. nama pun dah berlakon kan. hahaha.. kena la buat lakonan. pernah gak layan citer tamil dulu masa kanak2 kat tv2.

suealeen said...

dia punya havoc tu tak ingattt...
tapi ada gak cite tamil yang best dan menyentuh jiwa...
cewahhhh :P

aku nak tayang citer tamil la plak kat warung ni... hehehe!

Sharizal Sarif said...

isk jgn r.. aku tak tahan tu kalau dalam citer tu dia org pakai kain pelikat. pastu time nak gaduh tu jadikan kain pelikat tu mcm cawat.. time dia selit2 kain pelikat tu buat aku rasa nak gelak hahaha.. pastu gaduh tak hingat! lawak2

suealeen said...

hahaha.. otak lambat pick up aku ni...
boleh gelak balik baca ayat abang Mizam pasal roti B1N1 tu.. kahkahkah... :))

kak Bib said...

Hillarious....kahkahkah.
Best btol...tahniah pada yg masukkan citer ni dlm entry dia...

Take its as a joke walaupun mmg berlaku perkara begini dlm kehidupan kita. Entry ini telah berjaya memenangi 2 kategori iaitu:

1- Penerima komen yg terbanyak sekali dlm blog ini.

2- Entry yg begitu controlbasi..hehehe

So ada sapa2 nak sponsor hadiah???

(...dan aku org yg paling last dpt baca entry ni sbb balik kg....kuikuikui...)