Monday, June 22, 2009

Yin : New Life Begins...

Semalam (21/06/2009), kami telah membuat temujanji dengan salah satu tuan rumah yang mempunyai sebuah rumah utk disewa di Blok 11, Seksyen 7. Setelah melihat keadaan dalaman rumah tersebut, & setelah berbincang dengan Yin, mak & abah, kami pun booking rumah tersebut utk Yin duduk nanti. Sewa rumahnya ialah RM550 (termasuk monthly maintenance). Rumahnya ada 3 bilik, & end lot, jadi semua bilik ada tingkap. Currently, ada 3 orang lelaki bujang yang menyewa dirumah tersebut, & akan keluar hujung bulan ini. Keaadan rumah ehem ehem.. maklumlah..orang bujang.. macam tongkang pecah jugak la... Nanti Yin & housemate kena la bergotong royong membersihkan rumah tu ye.

Jalan Plumbum 7/95
Image Hosted by ImageShack.us
Blok 11 Sekyen 7
Image Hosted by ImageShack.us
Tempat makan, dekat je.. 100-200 meter dari rumah.
Image Hosted by ImageShack.us
Kedai pun dekat, 50-89 meter dari rumah.
Image Hosted by ImageShack.us
Ada dewan serbaguna sebelah tempat makan tadi.
Image Hosted by ImageShack.us
Tempat permainan, boleh la Yin lepak sambil melayan perasaan.
Image Hosted by ImageShack.us
Surau pun dekat, 150-183 meter dari rumah.
Image Hosted by ImageShack.us
Keadaan persekitaran
Image Hosted by ImageShack.us

To Yin, selamat berjaya..

9 comments:

suealeen said...

sukenye dengan shah alam.... baru je tadi borak dengan 'pakcik'. cadang nak beli rumah co dia. minta ada lagi yang akan dibuat di shah alam ni.. tapi rega dia perghhhh...

to yin, makan kat shah alam mahal seyyyy.... tapi banyak pilihan. bukan sekadar di seksyen 7. setiap seksyen ada je tempat makan. kalau pandai cari benteng. contohnya macam kat seksyen 2. bleh consider murah la sket tempat tu. benteng seksyen 2 ni dekat dengan main entrance UiTM..

| Krsty Pinky | said...

shah alam seme pun mahal setau den..
apo yg murah x tau..hehehe

AKIZ NETWORK said...

MURAH memang susah nak jumpa,"MUDAH"kena sembelih banyak huhuhu..............

suealeen said...

kalo pandai cari ada yang kureng mahal... pastu banyak la pulak tu kedai mamak. kedai mamak ni kalo makan capati baru berapa hengget!

Qyren said...

ha kan da dewan serbaguna leh la aku menginap free kn mudah... ahhahah cuma bilik air jer x da...

bagus2...

suealeen said...

gunalah kemudahan masjid negeri kalo camtu.. siap ada bilik untuk tido, tempat untuk mandi lagi. kalo bulan posa lagi makan free.. hahaha.. serious ni!

HasnolMizam said...

Yin, kau duduk rumah Ela lagi best.. semua FOC!

AKIZ NETWORK said...

Abang khalid kita kata rumah dia atas bukit kat Stadium tu ada banyak bilik kosong tak nak TRY tanya ker,kau cakap jer kau mangsa Dun katak dari PERAK........huhu

suealeen said...

hahaha... kelako.. tak pun mintak je dari abang khalid tuk tinggal kat rumah exco terbiar tu. bukannya ada orang duduk pun...

idea abang HM tu boleh diterimapakai. pepagi Yin nak gi kuliah bleh la tumpang nen je...