Thursday, June 4, 2009

Panduan menggunakan emoticons

Ari tu aku sempat selitkan ujian emoticons. La ni aku nak turunkan panduan camne nak gunakannya dalam blog ni. Sapa nak masukkan script tu dalam blog sendiri nanti aku bagi dia punya link *Awa.. nanti aku boh kat blog hang*.

Yang ni kod dia ikut je yang dalam YM tu. Banyak lagi ni bukan takat 5 ni je:




1- : )

2- : P

3- : D

4- : ) )

5- = ) )


Akan dapat macam kat bawah ni:
1- :)
2- :P
3- :D
4- :))
5- =))


Yang ni kod dia ikut MSN:




1- / wahaha

2- / hihi

3- / omg

4- / no

5- / dignose

6- / sweat

7- / shock

8- / floor

9- / hmm

10- / XD

11- / blur

12- / blush

13- / nobigdeal

14- / please

15- / bye


Akan dapat macam kat bawah ni:
1- /wahaha
2- /hihi
3- /omg
4- /no
5- /dignose
6- /sweat
7- /shock
8- /floor
9- /hmm
10- /XD
11- /blur
12- /blush
13- /nobigdeal
14- /please
15- /bye

Buat start dari / tu ye.. jangan dari nombor-sengkang plak. So apalagas... cuba jangan tak cuba no! / dan kod tu kena bagi rapat tau. Aku tak bagi rapat sebab nanti keluar sebijik plak macam hasilnya.




2 comments:

~:|:sara:|:~ said...

apa script & link dia..bleh aku menerai kt blog aku...hu³...

suealeen said...

pi sini --> Cool Stuff, Tips & Tricks.